Traductor

dilluns, 18 de juliol del 2011

Alberts (Briançon) - Col Granon - Croix Tolouse



Km: 34
Desnivell: 1350m
Dificultat: difícil
Durada: 4.15h (sense parades)

Sortim del càmping municipal dels Alberts i seguim la ruta número 4 del centre BTT que s’endinsa cap a la Vall de La Clarée, sempre per corriol i paral.lels al riu La Clarée. Passem els pobles de Le Rosier i Val-des-Prés on prendrem la pista que remunta fins al Col de Granon. Al pk 5 abandonem les senyalitzacions del centre que segueixen a l’esquerra. 

(Pujant cap al Col Granon)

Nosaltres continuem guanyant desnivell, ara més accentuadament. A la cota 1920 superem el nucli de Granon i seguim remuntant. 

(Les cases de Granon)

Quan som a 2300m trobem una bifurcació i nosaltres tombem a l’esquerra. En aquest punt un cartell rovellat ens indica que entrem en zona militar. Ja veiem el col de Granon al fons. 


(Imatges del flanqueig cap al coll; la 2a és una ampliació)

Ara només ens queda circular per un agraït flanqueig que ressegueix la cara sud de la Roche Gauthier i ens encara cap al coll, on una bona exposició de cotxes ens fa preveure que des de l’altre vessant s’hi accedeix per pista asfaltada.
Quan arribem al coll de Granon (2.404m), ja veiem l’asfalt i els edificis i camions militars que ens certifiquen que el cartell que hem vist anteriorment continua vigent malgrat el seu deteriorament (en BTT sí que s'hi pot transitar).
Nosaltres però, remuntem un breu corriol que arriba a un fantàstic mirador (i taula d’orientació) des d’on podrem observar els cims més alts dels Écrins: Barra del Ecrins, Dome de Neige, La Meije, Pelvoux,....

(Els Ecrins al fons)

A partir d’aquí el recorregut serà pràcticament sempre per corriol que tot i ser fàcil trobarem indrets molt exposat que faran augmentar la dificultat del descens. 



(Imatges del diferents corriols de baixada cap a Les Alberts)

Així, des del coll prendrem la variant GR 5c que flanqueja la cresta de Peyrolle. A la Croix du Pied (2.332m) tenim una bifurcació de corriols i nosaltres anem a la dreta i abandonem el GR que seguíem fins ara i que puja fortament a l’esquerra. A l’alçada 2.230m, trobem un pal  indicador. Som a Le Gros Feu i continuem a l’esquerra direcció Briançon i la Croix de Toulouse, sempre per sender. Seguim baixant fins al petit nucli de Serre Lan on prendrem una pista a l’esquerra que ens farà remuntar gairebé 200 m. de desnivell fins a la Croix de Toulouse, on trobarem un excel.lent mirador cap a Briançon. Ara avancem novament per corriol, amb un primer tram molt agraït i una darrera part més complicada abans d’arribar al Fort de Salettes. 

(Passada la Croix de Tolouse hi ha els trams més tècnics -no els més exposats-)

Des d’aquest indret, tombem a l’esquerra seguint les indicacions de la ruta 6 del centre BTT amb una primera part de corriol en  pujada que si ens agafa en reserva la patirem més que una altra cosa. A mesura que anem avançant el sender millora alhora que iniciem el darrer descens, això sí, sense despistar-nos perquè continua sent exposat. Quan som al poble de la Vachette seguirem per la D994g, que va paralel.la al riu, fins trobar una marca de la ruta 4 del centre BTT, la qual seguirem fins creuar el pont i a continuació per corriol fins arribar al càmping municipal.


1 comentari:

jordi.t ha dit...

Us he vist a Btt Mania. Vaig fer exactament aquesta ruta l'any passat (des del Camping de Le Rosier). El problema és que la vaig fer en solitari i em va fer molta ràbia no poder compartir amb ningú el genial corriol de baixada des del Col de Granon fins a Briançon.