Traductor

diumenge, 3 de juliol del 2011

Punta Pericana (Ulldemolins, Montsant)

Desnivell: 500 mts
Dificultat: fàcil, excepte els darrers 15 mts
Horari: 3 hs.

Adaptació de la ruta n. 33 del llibre de Jaume Mas (Serra de Montsant. Excursions pel Parc Natural. Editorial Piolet).

Sortim des de l'ermita de Santa Magdalena, a la qual s'accedeix des d'Ulldemolins (perfectament indicat) i prenem un sender que s'orienta al sud-est per superar el cingle de la Roca del Llençol, sempre per corriol evident (però millor fer-lo amb pantalons llargs).


Poc després ens aproparem al mirador homònim el qual ens permet fer-nos una bona idea de les parets que hem anat remuntant i que la vegetació ha dissimulat.


A partir d'aquí ascendim pel Grau de les Voltetes fins posar-nos paral·lels al barranc de Parral, del qual ens hem de desviar una mica per assolir la Punta Pericana amb un tram final que moll no ha de ser gens divertit.


Des del cim desfem una estona i posteriorment ens orientem a l'oest per anar a creuar el barranc de Parral i visitar la cova del mateix nom. Cal estar molt atents a la cruïlla que baixa al barranc perquè és fàcil de no veure-la.


A poc a poc ens anem decantant al nord per arribar al Pi de la Carbasseta, en pujada, on decidim deixar la ressenya i prendre el GR-171 que baixa directe a l'ermita per un bonic tram, amb bones panoràmiques de la plana d'Ulldemolins.