Traductor

divendres, 24 de febrer del 2012

En BTT pel Montsec d'Ares

(un 600 a dalt a la Collada de Colobor)

Distància: 50 km.
Desnivell: 1400 m.
Dificultat: alta.
Durada: 6 h.
Punt de sortida: Àger
Més informació per visitar la comarca: Noguera

(ermita de Pedra)

I encara una altra ruta del cap de setmana llarg de Carnesnoltes... i és que es tracta d'aprofitar els darrers dies de lliure disposició abans que el CiU i el PP ens tornin a fer treballar 12 hores al dia, 6 dies a la setmana (i això que el treball és un bé escàs...), vaja com al S. XIX; fet i fet, una membre passamuntanya ja ha estat víctima d'aquestes retallades. 
Així surto d'Àger i remunto més o menys directament per l'asfalt fins al Sant Alís alternant amb alguns trams de pista.
Un cop al cim començo a baixar direcció a la Font de la Veça primer per pista pedregosa però després per un difícil corriol també molt pedregós. Quan arribo al fons de la vall prossegueixo el descens per una pista en desús força divertida fins a Cellers. 

 (Àger)

En aquest poble m'adono que vaig molt endarrerit respecte l'horari previst i decideixo agafar la carretera directe fins a Àger. Mentre vaig remuntant "tranquil·lament" per la C-12 veig que la majoria de vehicles que m'avancen (la majoria respecten la distància de seguretat però encara hi ha algun cafre -2a accepcció- que passen a escassos pams de mi) són furgonetes de transport de mercaderies... i, és clar, no puc evitar pensar en la retallada de CiU aplicada als horaris del tren de la Pobla; i un té la sensació que hi ha poca convicció en l'equilibri territorial perquè de ben segur que part d'aquest transport de mercaderies es podria fer amb el tren que, a banda de fer viable aquesta línia, a més, seria molt més sostenible mediambientalment parlant. Però ja se sap, a la Noguera i als Pallars hi ha pocs vots (i com els segueixin tractant així, menys que n'hi hauran).

(Tremp i el Pirineu)