Traductor

dimarts, 21 de febrer del 2012

Travessa al Montpius

(imatge des del cim dels darrers metres de l'Aniol i l'Albert)

Desnivell de pujada: 1.000m
Desnivell de baixada: 1.200m
Distància:  12km
Dificultat: S2 (trobem un pas més delicat pocs metres abans d'arribar al cim)
Punt de sortida: deixem el cotxe en el punt quilomètric 158 de la N-230, direcció Vielha
Punt d'arribada: Casau
Dia: dissabte 18 de febrer

 (descens pel barranc de Casau)

Finalment inaugurem temporada d'esquí al Pirineu en una de les poques zones on trobem bons gruixos de neu esquiables: la cara nord, la Val d'Aran. I  és que aquest cap de setmana, a més, no ens podrem queixar de les bones condicions de la neu....
Busquem un itinerari segur, no gaire llarg i assequible i, com sempre, un S2 ens va bé.  Aquest cop optem per fer una travessa al Montpius, sense repetir recorregut de pujada i baixada i amb l'únic inconvenient de l'enllaç per recuperar els cotxes, que preveiem sol.lucionar-lo 'fent dit'.
Iniciem el trajecte a la pista que puja a la borda de Sabatér; aproximadament en el pk 158 de la N-230, situada entre la planta incineradora i el parador de Vielha. Nosaltres pugem entre bosc fins enllaçar amb el sender d'estiu que porta a la cabana de Pomaròla, a la cota 1.625m. 

(remuntant pel camí d'estiu)

(pujant pel llom amb els pobles de la Vall a baix)

A partir d'aquí remuntem suaument pel llom, amb algun puja i baixa, fins arribar als peus del Montpius, on tindrem uns breus metres més delicats d'ascens fins arribar al cim, 2.274m.
Per evitar el llarg i pla llom que hi ha fins a l'avantcim i buscant les neu de les obagues, el descens el fem pel barranc de Casau, per suaus comes on hi ha una neu pols excel.lent que gaudirem fins arribar a la pista, més o menys a la cota 1.600m.



(fotos del descens pel Barranc de Casau)

Des d'aquest punt el descens serà sempre per pista fins arribar al poble Casau. Els 100 m inicials cal remar constantment però després gairebé fins al poble només ens caldrà deixar-nos portar (la neu ho permet, una altra cosa deu ser amb neu pesada...).
Un cop a Casau un membre del grup surt a la carretera per fer dit i fer els 3 kms que ens separen del cotxe, però es veu que els Mercedes, Audis, Porsches, BMWs, no tenen la funció de recollir persones que fan dit... ves que hi farem, no hi ha cap cotxe que sigui perfecte.