Traductor

dimecres, 4 de setembre del 2013

Combinada al Pic del Mas de la Grave




Distància: 29,3 km 
Desnivell: 1670 m
Dificultat: mitjana, puntualment mitjana-alta
Durada total: 7h
Punt de sortida: Besse-en-Oisans
Carte de randonnées: Belledonne 1:50.000 de Rando éditions


Des de Besse-en-Oisans remuntem per la carretereta que va cap al càmping Gay; en aquest punt s’acaba l’asfalt i continuem ascendint per una pista en molt bon estat que va fent unes elegants llaçades fins al Chalet Favre (2250m). Empalmem amb un sender que en direcció nord-est remunta suaument, la qual cosa ens permet arribar pedalant fins a la cota 2350, en un tram de més de tres km de corriol on xalem de valent gràcies al fantàstic ambient de muntanya que ens envolta.





A la cota 2350 deixem les bicis (tot i que no és cap tonteria arrossegar-la fins als 2650… i si es té molt bon nivell fins als 2800) i canviem el calçat per ascendir a peu pel corriol que guanya decididament el cim del Mas de la Grave (3020 m), des d’on guadim d’unes panoràmiques molt amples cap als 2 Alps i cap a la Meije.








Desfem camí fins a les bicis i comencem el fantàstic descens pel corriol que ens retorna breument a la pista d’ascens; de baixada aquest tram encara és més espectacular ja que ho fem sense pedalar i de cara a les geleres que decoren el fons. 




Quan som a la pista no l’hem de seguir ja que hem de prendre el GR 54 que baixa a Besse-en-Oisans passant pel Col Nazié: en total 700 m- de fantàstic corriol que les autoritats municipals s’estan planejant de tancar a les bicis perquè la presència massiva d’”enduraires” que pugen amb cotxe i fan el descens a tot drap estan provocant les queixes dels senderistes que l’usen. Si al final s’acaba produint aquest fet serà una llàstima ja que el sender és dels que fan afició: relativament net de pedres, amb un pendent marcat però no exagerat i amb unes épingles força assequibles que permeten gaudir a cada gir.




1 comentari:

Rodrigo ha dit...

Hola,
Enhorabuena por el blog. He leído esta ruta y me gustaría hacerla, pero me ha sorprendido eso de dejar la bici en el campo, ¿la atasteis con algún candado o la dejasteis suelta? Es seguro dejar la bici allí, imagino….no creo que nadie suba a robar bicis. ¿Cuánto tardasteis en subir y bajar desde que dejasteis las bicis?
Gracias. Espero tu respuesta.