Traductor

dilluns, 30 de setembre del 2013

Mont Jovet en BTT



 
Distància: 37 km
Desnivell: 1800m
Dificultat: mitjana (molt alta en el descens del corriol de Le Cour a Bozel)
Durada: 7h
Punt de sortida: càmping municipal de Bozel
Carte de randonnées: Vanoise 1:50000 de Rando éditions
 
Amb punt d’inici des del mateix poble, cota 825m, iniciem l’ascens direcció Mont Jovet, amb els 7 primers quilòmetres per asfalt (tot i que per vies secundàries) fins al petit nucli de Tinave. Sempre anem guanyant desnivell per un còmode i gens costerut camí fins al Refugi del Mont Jovet (actualment tancat per obres). A partir d’aquí, cota 2348m, la pista es converteix en sender. Fins al cim resten 200m de desnivell que nosaltres decidim fer gran part a peu, arrossegant la bici, però els més explosius podran fer-ne gran part donant-li al pedal. 





Quan som a la cota màxima, tenim una excel.lent panoràmica a 360º i amb una taula d’orientació que ens permet entretenir-nos i ajudar-nos a identificar les grans muntanyes que ens envolten. 
Des del mateix cim iniciem el descens en BTT. Tot plegat seran 1150 m- de divertidíssim sender fins arribar al petit nucli de La Cour, amb una primera part baixant entre alpages i després entre bosc. 





Un cop superem el llogarret, enllacem amb el PR que descendeix paral.lel al barranc Bonrieu i ja se’ns gira més feina perquè ens trobem en un torrent molt encaixonat, amb restes d’esllavissades i uns puja-baixa amb trams molt delicats que ens obliguen a baixar molt sovint de la bici. Els darrers 250m fins arribar al poble de Bozel, un cop creuada la carretera que puja a Tincave, el sender se situa a la vessant més solana i trobem una certa milloria en les condicions de descens. Tot plegat seran 1750m de descens per sender.