Traductor

dilluns, 23 de setembre del 2013

Petit Mont Blanc





Distància: 10km
Desnivell: 1.100m
Dificultat:  baixa (exposada en alguns passos del circuit que nosaltres farem)
Durada total: 4 hores
Punt de sortida: Pralognan-la-Vanoise


Deixem el cotxe al Pont de Gerlon on iniciem la circular d’aquesta jornada amb el punt culminant al cim del Petit Mont Blanc. Es tracta d’un bucle molt directe tant de pujada com de baixada. Ascendim pel vessant est del Petit Mont Blanc fins arribar al Col du Mône (2583m) per un sender amb alguns passatges força exposats, tot creuant certes barrancades poc convincents on s’evidencien, encara en ple agost, clares esllavissades residuals d’origen hivernal. Malgrat tot, el sender està molt ben definit i els extensos i florits jardins silvestres que anirem trobant durant el recorregut ens ajudarant a distreure i desviar la vista (i la ment) cap al pendent contrari…. 





Al coll de Mône conflueixen altres itineraris i la gent, a poc a poc, va coincidint per remuntar el darrer tram d’aresta fins al Petit Mont Blanc. Des del coll, resten uns darrers metres de pujada per l’aresta sud del cim. Quan som a la cota máxima, arribem a un bon plateau, amb taula d’orientació inclosa, on ens hi entretenim una bona estona. Al nord, s'alça el Mont Blanc, el Gran Mont Blanc que tothom coneix. Al fons de la vall, en línea recta i directe cap avall, el petit poble de Pralognan (salvant les distàncies, és fàcil trobar-hi algunes similituds entre el Mont Blanc i Chamonix); cap a l'est, la Grande Casse, imponent.
 

Pel retorn nosaltres optem per descendir per l’aresta nord, dirección al Col des Saulces però sense arribar-hi. Es tracta d’un descens molt directe, on els genolls reclamen clemència, però sense cap dificultat tècnica malgrat la vista insinui un abisme al fons….. Mentre baixem, ens preguntem si la millor opció és fer-ho a la inversa… Arribem al mateix punt on hem deixat el cotxe. Superbe!!!