Traductor

dilluns, 6 d’octubre del 2014

Volta al nord del Ripollès (meitat est)



Distància: 58,4
Desnivell positiu: 2750m
Desnivell negatiu: 2450m
Dificultat: mitjana, puntualment alta
Punt de sortida: Camprodon
Punt d'arribada: Setcases
Ciclabilitat de pujada: 99%
Ciclabilitat de baixada: 99,9%
Traça GPS

Iniciem la travessa de dos dies que ens ha de permetre recórrer la meitat nord del Ripollès, amb una petita incursió a la Catalunya Nord, a Camprodon resseguint el recorregut de la Bi3000. Els primers quilòmetres són molt còmodes, bona part per asfalt, però quan ja ens orientem clarament al Coll d'Ares les rampes es tornen mooolt exigents, no tant pel pendent sinó per l'estat de la pista.


A partir d'aquest coll iniciem el primer descens de la jornada: 750m- de fantàstic corriol.



Arribats a Prats de Molló ens toca remuntar sempre per asfalt i en suau ascens (8 km al 5%). A partir d'aquest llogaret de banys termals ja abandonem l'asfalt i remuntem per una pista amb alguns trams força pedregosos fins un centenar de metres per sota del coll; per tant, els darrers 100m+ ens tocarà arrossegar la bici fins que tornem a entrar al vessant sud.


A dalt tenim un tram de corriol una mica confús però que globalment es deixa fer bé fins que empalmem amb unes roderes que ens baixen còmodament fins al Coll Pregon, des d'on prendrem el corriol que ens baixa fins a Espinavell on arribarem per pista. Són les 5 de la tarda i malgrat que és tard anem 'on time' per arribar a Setcases abans que es faci de nit. Al bar/refugi del poble mengem un entrepà, xerrem una estona amb els propietaris que molt amablement ens reserven en un hotel de Setcases que coneixen.
Amb la panxa plena comencem la darrera remuntada del dia: +700m fins a la Collada Fonda que fem amb certa celeritat gràcies al bon estat de la pista.


Des de la collada ja només ens queda descendir fins a Setcases, primer per una pista herbosa amb unes panoràmiques excel·lents, després per un corriol boscós (GR) de bastant bon fer -amb alguna breu excepció- i, finalment, per una pista estreta/corriol ample força pedregós.