Traductor

dijous, 9 d’octubre del 2014

Volta al nord del Ripollès (meitat oest)



Distància: 54,2 km
Desnivell positiu: 2430m
Desnivell negatiu: 2730m
Dificultat: alta
Punt de sortida: Setcases
Punt d'arribada: Camprodon
Ciclabilitat de pujada: 97%
Ciclabilitat de baixada: 99,5%
Traça GPS

Comencem la segona jornada de la Volta al nord del Ripollès des de Setcases experimentant la cicabilitat del sender que va pel marge de dret del Ter; inicialment sembla que sí, però més endavant és clarament que no, per aquest motiu val la pena baixar per carretera fins a la cruïlla de Catllar i prendre la pista que puja fortament.


Passades unes cabanes entrem en un tram preciós que ressegueix un canal i que ofereix molt bones vistes de la Vall del Ter. Quan s'acaba el camí del canal prenem la pista que puja còmodament fins que l'abandonem a la cota 1950.



En aquest punt comença la part dura de la jornada: trams de pista molt pedregosos i amb molt desnivell que ens obliguen a posar més d'un peu a terra. En total arribem al cim, havent arrossegat la bici uns 300m+, això sí, sempre per sender evident i fàcil.


Des del cim podríem baixar directament a Camprodon passant per la Collada de Meianell però ens abelleix provar el descens cap a la banda de ponent. Baixem cap a les Roques Blanques, l'Atalaiador per arribar al Serrat. La primera part del descens és un fora pista una mica poca-solta, seguit d'un flanqueig d'uns 10' ben poc ciclables que ens permet enllaçar amb un sender molt difuminat que va per dins del bosc i que ens obliga a parar sovint per orientar-nos; finalment, a la cota 1850 el sender ja és de gaudir-lo fins al Serrat (1370m).



Passat el Serrat encara fem una mica més de fantàstic corriol per una preciosa obaga abans no empalmem amb la pista cimentada que ens duu fins a Ribesaltes, punt on prenem l'asfalt fins a Pardines (1250m).


Sembla que ja tenim l'etapa enllestida ja que només queden 400m+, però resulta que aquests 400m+ són exageradament demolidors fins al punt que durant 100m+ hem d'arrossegar la bici.



Quan assolim la Collada Verda (1610m) ara ja només ens queda descendir per una pista també amb percentatges de vertigen i que ens permet arribar en un moment al fons de la vall a l'alçada de Llanars des d'on ja només ens queda seguir la carretera durant un parell de km fins a Camprodon.