Traductor

diumenge, 10 de gener del 2010

Port de Rus amb esquís


Estrenem la temporada d'esquí de muntanya amb un objectiu dels clàssics: Vall de Sant Martí... un cop a dins ja veurem cap on tirem.
Sortim per la pista on ja veiem que no ha caigut gaire neu i ben aviat ens endinsem pel gens agraït bosc de Moró. Anem buscant la millor traça pel camí d'estiu (GR) però ja es veu que no és un bon lloc per anar-hi amb els esquís, si més no en aquelles condicions de neu (de fet, sospitem que són les més habituals; com en la majoria de boscos del Pirineu). Aproximadament són 200 mts de desnivell.


Quan sortim del bosc remuntem per suaus pendents i amb la sorpresa que el rastre de neu nova que prometia el meteocat ha estat escombrada literalment pel vent. Per tant, ens toca progressar per damunt d'una capa duríssima de gel.


Amb aquestes condicions ja veiem que no anirem gaire lluny però el suau desnivell ens permet arribar fins al port de Rus. Els cims del voltant o bé estant ventats o bé amb plaques de vent, és a dir, que cap a baix.

foto: Aniol V.

El descens és d'allò més patètic: només cal dir que la part de neu gelada és la més "divertida" ja que encara podem fer algun gir. Arribant al bosc la neu està molt canviant i un cop dins del bosc la cosa ja és de "cum laude" de neus horroroses: lleugerament encrostada i sobretot molt molt pesada.

foto: Aniol V.