Traductor

dimecres, 13 de març del 2013

Mar i muntanya



Distància: 39 km.
Desnivell: 550 m.
Dificultat: mitjana, puntualment alta.
Durada total: 4h.
Punt de sortida: Plaça del Pessebre de Sant Salvador (El Vendrell).

Sortim direcció nord passant pel costat Sant Vicenç de Calders per encorriolar-nos ben aviat vora el Torrent del Culleret. El primer tram ascendeix per un sender molt agradable de fer en bici, però a la part final de la pujada hi ha 70m+ de barranc gens ciclables.



Superat aquest tram iniciem el descen cap a Albinyana per un sender pedregós però fàcilment ciclable fins arribar a la porta del parc aquàtic punt on prenem una mica d'asfalt abans d'empalmar amb la pista que puja fortament fins a sota el Puig de Sant Antoni.


Des d'aquí carenegem per pista amb bones vistes al Mediterrani, fins arribar a Bonastre.


Des del citat poble, i durant uns 4km, seguirem el GR 92, d'entrada en pujada, però majoritàriament en descens i per divertit corriol.



El corriol s'acaba abans de la Pobla de Montornès, i aleshores ja seguim pista fins a Creixell (imatge de sota), des d'on ja només ens quedar baixar cap al mar.


Un cop vora el Mediterrani tan sols ens cal seguir la línia de la costa en un tram fàcil i agradable d'uns 10 km (atenció: hi ha algun tram que potser, en funció de l'època de l'any, caldrà fer-lo caminant).