Traductor

dimecres, 6 de març del 2013

Sant Corneli en BTT, història i senders



Dia: 2 de març de 2013
Distància: 30km
Desnivell: 1200m
Dificultat: mitjana-alta
Durada: 6h
Punt de sortida: Basturs, Pallars Jussà

Esplèndida jornada de BTTsenderisme gràcies a la conjunció d'unes previsions metereològiques assolellades i al bon regust d'una traça recuperada.
Sense presses matineres ni compromisos de retorn a una hora determinada, ens prenem aquesta jornada amb molta calma. És important recuperar les bones sensacions i sembla que ho aconseguim. Ens acompanya un sol que comença a escalfar motors, un cel ben aclarit i una llum nítida, renovada. I amb aquest clima tan dòcil juguem a cavall guanyador si, a més, fem revival d'una ruta ja assaborida i molt ben degustada.
A les 11h del matí arranquem amb les primeres pedalades des del petit poble de Basturs, entre Isona i Tremp. Pausadament, remuntem per les poc transitades pistes de la Conca de Dellà; a banda i banda del camí, els florits i aromàtics camps d'ametllers ens acompanyen durant els primers quilòmetres.



A mesura que ens aproximem a la muntanya de Sant Corneli el terreny comença a complicar-se amb fortes rampes que ens assenyalen que la pista arriba a la seva fi.


 I així és, a la cota 1150m el camí s'encongeix fins dibuixar un tímid corriol carener. La remuntada final fins al cim de Sant Corneli caldrà carregar la bici a l'esquena.

(les parets de Pessonada) 

 (Terradets)

Arribem a la cota més alta (1.351m) a l'hora de dinar i, com que el temps acompanya, tenim l'excusa perfecta per entretenir-nos-hi llargament: descansar, menjar, admirar, fotografiar i comentar, tot tranquil.lament i solitàriament. Quin plaer.
Però encara ens espera la perla del dia, 800m de desnivell descendint per un divertit corriol que baixa fins al pantà de Sant Antoni... en aquest cas sí que unes imatges valen més de 1000 paraules:




Quan acabem el sender tenim un breu tram de tranquil pedalar vora el pantà de Tremp.

(Sant Sebastià)

Per retornar a Basturs encara ens caldrà remuntar 400m+ de duríssim desnivell

(Montesquiu)

per superar el coll d'Orcau i retornar per pistes i senders envoltats d'empremtes històriques, com per exemple les petjades de dinosauris o el Castell d'Orcau.

(el Castell d'Orcau)

 (a la zona de les petjades de dinosauris)