Traductor

divendres, 21 d’agost del 2009

Ferrada Bochette Alta i Ferrata Oliva Detassis


Com arribar-hi: des de Madonna di Campiglio agafem la pista asfaltada que porta fins al refugi de Vallesinella, on deixarem el cotxe.
Desnivell: 1.650m
Dificultat: moderada
Durada: 7.40h
Cartografia: Gruppo di Brenta, 1:50000, KOMPASS (73)

Sortim del pàrking de Vallesinella i seguim el sentiero 317 que ens durà, en primer lloc, fins al refugi Casinei i, més endavant, fins als Refugis Tuckett i Sella. D'aquí prenem el sentiero 315 fins a Bocca dei Tuckett (2.645m).


Des d'aquest coll comença la ferrata Bochette Alta, marcat com a itinerari núm. 305. Es tracta d'una via amb unes vistes i unes parets molt espectaculars i la dificultat bé marcada, no tant per passos tècnics sinó pel seu recorregut aeri.


Just abans de superar la bretxa que ens ha de dur a la Cima Molveno, nosaltres abandonem l'itinerari 305, de la Bochette Alta, i prenem direcció el Refugi Brentei per anar a buscar la ferrata Oliva Detassis (itinerari 396), molt recomanada per la seva successió d'escales totalment verticals.


Finalitzada la ferrata hem de caminar uns 15 minuts fins arribar al Refugi Brentei (2.182m). A partir d'aquí seguirem el sentiero Bogani (núm. 318) per retornar al Refugi Casinei i desfer camí fins al punt de sortida.