Traductor

dijous, 10 de juliol del 2014

Volta a la Vall Fosca (meitat oest)



Desnivell: 1900m
Distància: 41km
Dificultat: alta
Durada: 9h
Punt de Sortida: Central de Capdella
Punt d'arribada: Torre de Capdella
Més informació: al llibre del Pallars Jussà. 17 excursions en BTT trobareu informació més detallada d'aquesta gran travessa, així com altres propostes.


Definim aquesta segona etapa, en el sentit més ampli, com  La Gran Jornada. I és que hi ha dies que els astres es conjuguen de manera òptima: uns bells paratges, solitaris i plens de contrastos; una méteo favorable; un recorregut ajustat a les pretensions de tot el grup; una jornada sense incidents; i tot plegat, amenitzat amb l'excel.lent companyia del Tino, l'amfitrió, el Xavier i el Jordi.
Sortim de la Central i remuntem poc més de mig quilòmetre per carretera direcció Capdella. A continuació abandonem l'asfalt i prenem la pista de l'esquerra que puja. 



Són 1.100m de desnivell fins a dalt, remuntant per còmoda pista excepte els darrers 200m+ on caldrà arrossegar la BTT.


Des del coll ens aboquem a la vall i descendim per uns encatifats prats, sempre buscant el pendent que s'adapti millor al nostre nivell; una baixada freeride que ens deixa uns bon regust i molt bones sensacions.




Quan som al fons de la vall creuem el riu i prenem la llarga pista que descendeix. 



En aquesta bifurcació ens preparem per a una nova remuntada de 500+ i entrarem novament a la Vall Fosca per un històric camí. 
Abans però ens aturem una bona estona en aquesta generosa collada, sovint ocupada pel bestiar que hi pastura, i ens hi esplaiem amb les vistes que ens regala aquest pas, avui lliure dels seus habituals hostes.



Des de la cota 1.500 ens espera un atractiu descens per un sender amb un % molt alt de ciclabilitat però amb passatges tècnicament molt difícils. Amb tot, la valoració final d'aquest recorregut és excel.lent.




Un cop som a Guiró descendim uns metres per carretera i quan arribem a Oveix, tenim dues opcions: baixar còmodament per carretera o bé prendre el sender de la Coscona, amb un primer terç molt difícil i la resta molt divertit, malgrat no s'hi val a badar.



Arribem a la L-502 on hi tenim un cotxe de reserva que ens estalviarà l'asfalt fins al punt d'inici. Però abans de tornar a casa ens desviem del camí i entrem a la Plana de Mont-rós per subministrar-nos dels exquisits productes artesans de Ca d'Antema


I com a cloenda, la descoberta i recomanació d'un vi del Pallars Jussà que posarà la cirereta a aquesta Gran Jornada: Mas Garcia Muret.
En resum i tal com dèiem a l'inici, ha estat una Gran Jornada en tots els sentits.

2 comentaris:

Roger ha dit...

Bona feina David!!!
Si, xaleu.A veure si m'ho puc combinar aviat.
Fins aviat!!!

pass@muntanyes ha dit...

Una bona volta, lògica però amb tot els terrenys prepirinencs i pirinencs presents.
Fins aviat!!