Traductor

dimarts, 9 de desembre de 2014

Muntanyes 'petites', grans excursions: Coll de Nargó - lo Coscollet - OlianaDistància: 30 km
Desnivell: 1700m
Durada total: 8 h
Dificultat: baixa, molt puntualment alta
Punt de sortida: Coll de Nargó
Punt d'arribada: Oliana

Des de Coll de Nargó comencem a caminar durant un parell de quilòmetres per la carretera que duu al Coll de Bóixols. Quan la deixem és per prendre una pista que puja a les Masies de Nargó, punt on s'inicia la pujada per sender fins al Tossal del Faig i lo Coscollet. Es tracta de gairebé 1000m+ de preciós sender, sempre prop del llom, per la qual cosa en diferents trams patim el fort vent de nord que bufa.


Arribem al Tossal del Faig amb una rampa final força dreta; des del cim bones vistes al Pirineu que aquest dia es veu molt tapat, sobretot al vessant nord.


A continuació seguim per sender carener que ens porta al Tossal de Remolins i ja ens permet veure el punt culminant de l'excursió, lo Coscollet, on arribarem seguint una pista. Fantàstica talaia amb unes impressionants parets a ponent.


Desfem una mica de pista però aviat la deixem per prendre un sender (marques blaves i grogues) que baixa a la Casa de l'Aubenç i al clot homònim, preludi de l'entrada a la Canal de la JaçaLa canal no és difícil però sí que te algun pas on cal estar atent; el que sí que és la canal és entretinguda a causa del terreny poc definit (tot i que hi ha nombroses marques blaves i grogues), el pendent i el 'ferm' pedregós.
A partir de Sant Pou i fins al Coll de Mu tornem a trescar per senders còmodes i de ràpida progressió, ja molt a prop de les imponents parets de Sant Honorat i de la Roca del Corb.


Just al Coll de Mu iniciem un tram especialment bonic: el flanqueig de les parets sud de Sant Honorat; sempre ens anem movent a l'entorn de la cota 900 abans no fem el descens definitiu fins a Can Boix (hotel) per un corriol que sembla que no hagi de tenir sortida. 


Des de l'hotel ens toca la part més pesada de la ruta, d'una banda perquè ja fa moltes hores que caminem i, d'una altra, perquè són 4 km per pistes asfaltades abans no arribem, ja de nit, a Oliana.

1 comentari:

JOSE LUIS ha dit...

Por si fuera interesante o de utilidad para ti, para tus compañeros de rutas o para los lectores de tu web, tengo publicado el siguiente blog:
plantararboles.blogspot.com.es
Un manual sencillo para que los amantes de la naturaleza podamos reforestar, casi sobre la marcha, sembrando semillas producidas por los árboles y arbustos autóctonos de nuestra propia región.
Salud,
José Luis Sáez Sáez