Traductor

dimarts, 21 d’abril del 2015

Portell de l'Infern: festival de la pedra



Distància: 40 km
Desnivell: 1250 m
Durada total: 6 h
Dificultat: molt alta
Exposició: alta


Ruta molt exigent pels molts quilòmetres de senders pedregosos que hi ha... però pedregosos pedregosos, que riu-te'n del Montsec o zones similars. Fet i fet, aquest element es fa especialment evident a partir de la segona meitat del recorregut, a l'alçada del refugi de la Font Ferrera on es desferma la ira dels elements naturals i comencem a arrossegar la bici, en primer lloc perquè puja que no cal ni intentar-ho, i a continuació perquè baixa per un pedregar de nassos, preludi del que ens espera a partir de Fredes. 



En teoria ha de ser el protagonista del dia... i realment aconsegueix ser-ho. És el corriol que passa per l'espectacular Portell de l'Infern. En total uns 7 kms i uns 500m- de sender exigent exigent a causa de la molta pedra que hi ha; pedres de tots les mides, volums, grandàries, dimensions proporcions, formats i colors... de les petites que et fan flotar la bici sense control, de les mitjanes que salten arreu i de les grans on es fàcil clavar-hi la roda i sortir per damunt del manillar. Trampegem la major part del corriol damunt la bici però arribem a baix que no ens queda ni un empastament... per allí, enmig de les pedres van quedar tots. Realment és un sender per posar-s'hi amb una bona 160 i 2.40 de roda i que la bici vagi menjant, en cas contrari seran les pedres les que es berenen les bicis de 120. 
En definitiva, un itinerari on cal posar-s'hi amb les idees clares del que anem a fer... això sí, el lloc és espectacular i molt recomanable... en bici?, això dependrà d'on tinguem el llindar del dolor.