Traductor

dilluns, 16 de novembre del 2015

cORRIolejant a Ítaca


Trobada de tots els membres del "Comando Ermàs" (l'ocasió així ho requeria) per visitar probablement els millors descensos del Sobirà i alguns dels seus racons més bonics. Després de la llarga travessa cap Ítaca, un recorregut "ple d'aventures i ple coneixences" que ha passat per les duríssimes comarques de la Noguera i el Jussà, ja era el moment que "als bons guerrers" se'ls obrís la porta d'Ítaca. El primer destí del cap de setmana va ser un dels grans èxits del Sobirà: els corriols a l'entorn del Massís de l'Orri, amb incursió al paradís de corriols al voltant de Sant Joan de l'Erm; de pujada, de baixada, planejant... xalem de valent, a més, acompanyats d'aquesta méteo impròpia de mitjan novembre que ens permet anar abillats d'estiu. Per completar la jornada, ens regalem 1800m- picats avall des del mateix cim del Pic de l'Orri, gairebé tots per senders, globalment molt assequibles si descomptem els primers 600m- que van o per fora pista o per un sender salvatge que deu baixar per sobre del 30%; però els darrers 1100m- són per un corriol de traca i mocador que fa la delícia dels participants que es van mirant amb una rialla de complicitat a cada parada que fem per reagrupar-nos. Una jornada rocandrolera que culminem al Refugi Vall de Siarb a Llagunes on el Marc i la Laia ens atenem com sempre a les mil meravelles.




10 comentaris:

Niegà ha dit...

Quina baixada!!!! I la traça? ;-)

pass@muntanyes ha dit...

Ieps!! La baixada és la mateixa que la de la travessa de l'Alt Pirineu que hi ha penjada a la Vèrtex.
Salut!!*!!

Niegà ha dit...

Ja es el que em pensava. Gràcies per la confirmació! :-)

pass@muntanyes ha dit...

Per cert.... al final vau fer la travessa de l'Alt Pirineu al setembre?

Niegà ha dit...

Només una part. Vem tenir un petit incident (caiguda i fractura del dit d'un company) i ho vem haver de deixar prop d'Alins. L'any que ve hi tornarem!!!

pass@muntanyes ha dit...

Quina ràbia!! Com van anar els dos primers descensos? El del Caubo i el del Coll de Tudela? Tolerables o massa difícils??

Niegà ha dit...

Tolerables. Hem desmuntat molt poc. Després tot va per gustos:Alguns hem xalat de valent i altres prefereixen trams no tan tècnics i mes ràpids per jugar mes. Però cap queixa.

Niegà ha dit...

Però es com tot: alguns son mes de Zona Zero (Ainsa) i altres de Puro Pirineo (Benasque). :-)

pass@muntanyes ha dit...

Fantàstic!! Doncs a la meitat sud de la travessa xalareu més... la Forestal i cia són senders molt més amables i ràpids: poc pendent i ferm bastant net.
Gràcies per respondre!!

Niegà ha dit...

Això esperem. Llàstima que haurem d'esperar fins la tardor que ve. Ara toca agafar les foques i preparar-se per la neu...