Traductor

divendres, 8 de juliol del 2016

Als senders de Mont-Romies



Distància: 36 km
Desnivell: 1600 m
Durada total: 5 h
Dificultat: alta
Exposició: puntualment molt alta
Punt de sortida: Arties


Una altra gran jornada de bicicleta de muntanya amb el Jordi per terres araneses amb l'objectiu de tastar els senders a l'entorn de Mont-Romies.
Sortim des d'Arties i fem un parell de km en ascens per bonic corriol fins que empalmem amb la pista que puja còmodament fins a la cota 1760 on enllacem amb la pista blava del nou bikepark estrenat a la zona (sospitosament tots els plafons informatius estan en occità, anglès i castellà però el català no hi apareix per enlloc); es tracta d'un antic corriol (ara artificiosament arranjat) d'on surten 500 m- molt agraïts gràcies al decorat boscós atlàntic fins a tocar de Salardú. Des d'aquí pugem a Pruedo passant per Aiguamòg en un ascens molt panoràmic i globalment de pendents suaus. A dalt regalem 150m- per pista abans no empalmem amb el PR de la cambra d'aigües, un sender no apte per a persones amb vertigen i que ofereix unes immillorables vistes de la nord del Montarto; en total uns 3 km on no s'hi val a badar. Des de la cambra d'aigües fem 200m- de sender PR força baralladís abans no ens posem a la pista roja del citat bikepark i que baixa (600 m-) vertiginosament fins a Arties enmig d'un altre ufanós bosc atlàntic. 
El pitjor de tot plegat és que ja hi ha tracks amb moto per fer la ruta i nosaltres també hi vam veure marques de rodades de moto, per tant, compte!