Traductor

diumenge, 18 de setembre del 2016

Memòria històrica eslovena



Eslovènia és un petit país de 2 milions d'habitants que aquest 2016 celebra el 25 aniversari de la seva independència. Ara poden presumir de país tranquil i acollidor però fa uns 100 anys, durant la Primera Guerra Mundial, va ser escenari de cruentes batalles que actualment estan molt ben documentades gràcies als museus clàssics però també a l'aire lliure, en els indrets on es van produir els enfrontaments entre els austrohongaresos i els italians.
Per fer-nos una idea molt ajustada podem visitar el Museu de Kobaric:






Si el que volem és veure in situ els escenaris de guerra, podem acostar-nos fins al Museu a l'aire lliure de Celo (traça gps), amb una excel·lent secció de galeries i trinxeres:




I si el que volem és fer una excursió amb major exigència física i visitar un dels escenaris clau de la batalla, el millor que podem fer és pujar al KRN. Es tracta d'una ascensió gens tècnica i que ressegueix el camí que feien servir els exèrcits italià i austrohongarès per barallar-se de mala manera (traça gps; és un recorregut circular i la part històrica és la de més a l'oest):