Traductor

dimecres, 22 de febrer del 2017

Platxeriosos per l'obaga del Pic de Bassiets


Distància: 18 km
Desnivell: 1650 m
Dificultat: ME, S2-S3
Durada total: 7 h
Punt de sortida: Coll de Botella (AND)
Dia: diumenge 19

Preciosa esquiada que, deixant de banda la sortida, recorre tranquils i bells paratges de la frontera andorrana i catalana a l'entorn del Port de Cabús.
Sortim des del Coll de Botella perdent uns 200m- per les pistes de l'estació de Pal fins a les Bordes de Setúria. Aquí posem pells per primer cop i remuntem per la banda obaga del Barranc dels Llacs fins al coll que hi ha entre el Pic de la Bassera i el Pic de Setúria, amb un tram final de pala una mica més pendent i que en funció de la neu pot demanar grampons; com el dia precedent nosaltres trobem una neu pols boníssima (es preveu un altre gran dia...) que ens facilita la fàcil progressió fins al coll. 

Remuntant l'obaga del Barranc dels Llacs

Part final abans d'arribar al coll S del Pic de Setúria

Des d'aquí hem de perdre uns 150 m tirant un flanqueig per la part més obaga de la cara oest del Bassera ja que a la banda més solana trobem una crosta difícil que evitem.
Tornem a posar pells gairebé en el mateix punt on empalmem amb les traces del Pep i de l'Edu que han pujat des de Tor i ens han deixat una fantàstica traça fins al cim (test inclòs). Sempre per pendents entre suaus i moderats ascendim els darrers 400 m fins al cim en un raconet de calma i bellesa majúscules. 

Darrere, el Port de Cabús

Parets oest del Bassera


Pala final abans del cim

Llom final; darrere, la Torre de Cabús

Arribant al cim

Des del cim desfem baixant per una neu pols, una altra volta, espectacular: PLATXÈRIA (DIEC: Fet de passar el temps alegrement dos o més conversant, fent gatzara, etc.).Les obagues conserven la neu en unes condicions òptimes.



Baixant des del cim

A la cota 2350 tornem a posar pells per remuntar fins al coll per on hem baixat, però anem encesos com a teies i tirem cap al Bassera i així poder esquiar la pala nord... pols i més pols de la bona fins a entrar al bosc; això sí, alguna pedra treu el musell i ens provoca alguna rascada als esquís. 

Tornant a remuntar cap al coll S del Setúria

Pala final del Bassera

Baixant la nord del Bassera

La demesia continua bosc avall fins que canviem de vessant i passem a la solana on trobem 100 m- de neu crosta: una mica de cura d'humilitat i de recordatori del nostre nivell real d'esquí i ja som a les Bordes de Setúria, preparats per fer la darrera remuntada del dia per enllestir aquesta fantàstica jornada.


Al bosc obac del Barranc dels Llacs

Arribant a les Bordes de Setúria

2 comentaris:

Roger ha dit...

I encara millor aquesta sortida. Quina neu.No pareu.

pass@muntanyes ha dit...

Petits insaciables! ;-)