Traductor

dijous, 14 de setembre del 2017

Punta Rossa della Grivola



Distància: 25 km.
Desnivell: 2100 m.
Dificultat: mitjana.
Punt de sortida: aparcament Valnontey (de pagament).
Durada total: 8 h.

Des de Valnonteuy (1650 m) prenem el sender que puja elegantment fins al Refugio Vittorio Sella; és tan elegant que fins i tot n'hi ha uns quants que pugen pedalant, això sí collats de debò pels pendent per sobre del 12%. 




A partir del refugi mantenim l'orientació fins que tombem al nord que és quan el sender comença a guanyar metres decididament fins que poc abans del coll hi ha algun tram més trencat però sense cap mena de dificultat. A partir del coll (3100 m) tenim un fàcil flanqueig fins al llom N-E; un cop al llom tornem a pujar amb més decisió sempre per sender evident. 


Arribant al cim hi ha algun estretament que sense neu no planteja cap dificultat i amb l'espectacular gelera sempre a la nostra dreta. Cal dir que els de la bici també van fer cim; llàstima que anaven tranquils perquè ens hagués agradat veure'ls baixar: un descens difícil i amb punts exposats només reservat als més experts.






Des del cim desfem fins gairebé al coll però abans de pujar-hi baixem cap a Vermiana (S) per un sender molt suau i agradable excepte un curt tram de 150m- a la part intermèdia. 




Cap a la cota 2000 canviem l'orientació i entrem al bosc per baixar molt marcadament fins a Buthier (1550 m). 


Per acabar només ens queden 100m+ vora el riu fins a l'aparcament de Valnontey. Probablement la millor combinació és aparcar a Cogn i prendre l'autobús gratuït que puja regularment fins a Valnontey; de passada ens estalviaríem la remuntada final (i pagar l'aparcament de Valnontey).