Traductor

dilluns, 12 de febrer del 2018

El Montsant de nord a sud (i a l'inrevés)



Distància: 20,5 km.
Desnivell: 1250 m.
Dificultat: mitjana-baixa.
Punt de sortida: Santa Magdalena (Ulldemolins).
Durada total: 6 h.

Preciosa travessa de nord a sud (i tornada) de la meitat oriental del Montsant, sortint des de l'ermita de Santa Magdalena (Ulldemolins). 
Còmoda primera pujada fins al Pi de la Carbasseta; a continuació baixem fins al Toll de l'Ou també per agradable corriol. 




En aquest punt reprenem l'ascens cap a la carena fent un bonic sender pel Colomar de la Cova de l'Ós; per ara, dia rúfol que no ens permet gaudir de les vistes. 



A la carena comencem a baixar per la Grallera, el grau més fàcil de tot el Montsant. Just abans d'arribar a Morera de Montsant tornem a pujar pel grau de l'Agnet, notablement més exigent que l'anterior però en cap cas difícil, per bé que amb alguns punts una mica exposats, alhora que espectaculars. 



Tornem a sortir a la carena (per tant, aquest baixa i puja era prescindible) i ara sí que ja gaudim de bones panoràmiques perquè el vent, que ha augmentat, s'ha endut els núvols. 


Un parell de quilòmetres de la sempre agradable carena de la Serra Major fins que prenem el sender del marge dret del Barranc de les Bruixes; raconet més que recomanable però no en època d'anar en pantalons curts i màniga curta ja que hi ha alguns trams que la vegetació tapa notablement l'evident traçat; una bona opció en aquest cas és tornar pel Pas del Gat, a tocar de la Roca Corbatera. A mig camí passem per la Cova del Serret on hi ha una curiosa "surgència" d'aigua a la roca.



Finalment ja només ens queda remuntar per un suau sender fins al Portell de Peret on ja ens tirem cap avall per fer el darrer descens per un preciós sender que ens deixa a tocar de Santa Magdalena.



TRAÇA GPS