Traductor

dimarts, 30 d’abril del 2019

Nou llibre: "Integral dels Montsecs. BTT, enduro i senderisme"



Està a punt d'arribar a les llibreries la darrera publicació Pass@muntanyes, el llibre intitulat “Integraldels Montsecs. BTT, enduro i senderisme”. Aquesta proposta recull la possibilitat de voltar o travessar la serra del Montsec ja sigui a peu o en BTT.
Concretant una mica més, pel que fa a la proposta senderista, hi ha una travessa en 3 dies, on cada jornada serveix per visitar el cim més alt de cada sector del Montsec; en el cas senderista també hi ha l'opció de voltar tot la serralada sencera en una circular de 5 dies. En els dos casos el requeriment físic és relativament alta, més per la llargada de les etapes que no pas pel desnivell acumulat (ronda els 1000 m+/-), però, en canvi, l'exigència tècnica és molt baixa.
Quant a les propostes en BTT, en primer lloc tenim la volta o travessa en BTT de tall clàssic, és a dir, pedalant gairebé exclusivament per pistes sense cap mena de dificultat tècnica, durant 3 dies si fem la travessa o 5 dies si fem tota la volta; també s'hi dóna les indicacions per poder repartir tot el recorregut en un parell de caps de setmana, per si no es disposa de tants dies seguits. En segon terme, s'hi proposa de pedalar els 3 Montsecs en una espectacular travessa de 2 dies trepitjant el màxim nombre de senders possibles que farà les delícies dels ciclistes més experimentats i tècnics, amb senders de 1000m- de desnivell. En els dos casos de BTT, igual que en la versió senderista, també s'accedeix als cims més elevats dels 3 sectors del Montsec.
En definitiva, amb aquest llibre podrem conèixer els llocs més significatius i rellevants del Montsec: Lo Graller, el Pas de Sant Miquel, el Congost de Mont-rebei, la Font de la Veça, les 100 corbes, etc.
I tot seguit un conjunt de vídeos per on transcorren els itineraris del llibre: