Traductor

dijous, 26 de setembre del 2019

Una imprescindible del BTTsenderisme cerdà: la Carbassa



Distància: 38 km.
Desnivell: 1700 m.
Dificultat: mitjana-baixa (tenint en compte que és BTTsenderisme).
Ciclabilitat de pujada: 65% (600 m+ de porteig).
Ciclabilitat de baixada: 99%.
Inici: Éller.
Final: Bellver.
Durada total: 8 h.

Ruta excel·lent per a iniciar-se al BTTsenderisme amb un porteig llarg però prou "amable" i una baixada tècnicament molt assequible. 
Comencem al poble d'Éller (fem combinada de cotxes) i remuntem per pista suau amb alguna breu excepció fins a la cota 2100 on s'acaba la pista i toca començar el porteig; el primer tram és per bosc on cal buscar el millor pas, que es troba amb facilitat, i la segona part per terreny més obert que cal interpretar per progressar amb comoditat; en cap dels dos casos hi ha sender marcat.




Abans de la cota 2700 ja podem tornar a pedalar i assolir el cim amb la bici sota el cul; panoràmiques espectaculars cap al Monturull i companyia.




La baixada, una delícia. Comencem des del cim per la carena que duu al Tossal de l'Amorriador; trams amb sender, d'altres sense, però sempre molt fàcil i amb unes vistes de luxe de les canals del Cadí.


 Evitem l'Amorriador per la banda oest, ens apropem al Tossal Gros, breu tram més delicat i exigent i després una altra vegada sender a plaer fins a Talltendre, i encara per corriol més assequible fins a Ordèn.




Des d'aquí podríem baixar directes cap a Bellver, però nosaltres allarguem tirant cap a Sant Mamet amb un corriol fantàstic però amb un punt d'exposició i un parell de passets molt difícils.


De Sant Mamet també podríem baixar directes a Bellver però nosaltres allarguem remuntant 250+ cap a la Bastida i després perdre 500m- per senders fàcils del centre trail de Prullans fins al fons de la vall.