Traductor

dimecres, 9 d’octubre de 2019

Al Monturull en BTTDistància: 45 km.
Desnivell: 2000 m.
Dificultat tècnica: mitjana-baixa (tenint en compte que té trams de BTTsenderisme).
Punt d'inici: Estamariu.
Ciclabilitat de pujada: 95%.
Ciclabilitat de baixada: 99,5%.
Durada total: 8:30 h.


Excel·lent ruta per tastar el costat fosc de la BTT: una pujada amb trams que collen de valent però en general de bon fer i una baixada molt assequible que combina parts sense sender amb d'altres corriols molt divertits; tant pujant com baixant cal caminar en molt pocs passatges.
Comencem pedalant des d'Estamariu, primer per asfalt i després per pista còmoda fins al coll de Pimes. A partir d'aquest punt i fins al Monturull hi ha els trams més exigents, tant a la meitat de la pista amb 2-3 passatges de pendents improbables i des del Port Negre i fins al cim on el sender té un parell rampes que segurament caldrà caminar.
Des del cim iniciem el descens i aviat ens tocarà caminar uns 50 m abans no ens posem a la panoràmica carena de la Serra d'Airosa on baixem gairebé sempre sense traça fins passar el Turó de Punçó. Continuem amb la mateixa dinàmica fins al Coll de Dalt malgrat que en cap moment transitem per terreny tècnic, tan sols cal afinar l'orientació. Des d'aquí una mica de pista i a continuació ja anem empalmant divertits senders fins a Estamariu. En total, estem parlant d'una baixada d'uns 1700m- gairebé sense pausa i que ens permet tancar el cercle al circ de la cara sud del Monturull.

Cap comentari: