Traductor

dilluns, 18 de novembre del 2019

Corriols a llevant de Salàs de Pallars



Distància: 25 km.
Desnivell: 1100 m.
Dificultat: mitjana.
Durada total: 4:00 h.
Punt d'inici: Salàs de Pallars.

Des de Salàs comencem a pujar de valent per pista en direcció a Santa Engràcia; quan empalmem amb la pista principal que hi duu el pendent se suavitza i el ferm també millora. Així fins a tocar de Santa Engràcia on no arribem perquè prenem una pista a la dreta (la trobem especialment descarnada) que puja fins a la Collada de Castellet on ja trobem neu. 




Als peus de la Roca Lleuda ja ens tirem avall per fer tres boníssims i fàcils corriols que ens retornaran a Salàs. 
El primer sender va per la serra de Salàs i és força discret però es deixa fer bé i no té cap altra dificultat que algun còdol més del compte; 



però arribats al canvi de vessant trobem un breu tram on el camí ha estat menjat per arbres tombats i hem de caminar 10 minuts abans no sortim a la pista per agafar el sender de la Fontfreda: antiga pista reconvertida a sender que es fa ràpid i fàcil. 


Reprenem a la pista de pujada que seguim cinc minutets abans no ens posem al fantàstic sender, cortesia de Lo Podall, Integral del Bosc de Salàs: gairebé 5 km per perdre 300 m enmig d'un bonic bosc i una dificultat tècnica més que moderada excepte alguns punts més difícils.