Traductor

diumenge, 5 de gener del 2020

Esquí de muntanya al Mil Menut


Distància: 9 km.
Desnivell: 900 m.
Dificultat: ME/BE, S2/S3.
Punt de sortida: final de la pista de la Vall de Ransol.
Durada total: 3.30 h.

Des del final de la pista de Ransol hem de caminar un minut i ja podem calçar esquís, tot i que no queda gaire neu. Un cop que ens encarem cap a l'oest i prenem direcció a la Serrera ja hi ha més neu especialment a la banda obaga. Creuem a la banda solana abans de l'estrenyiment per un pont de neu que no creiem que duri gaires dies més. No sabem on anem però sembla clar que buscarem el sol, així a les parets del petit circ tombem a la dreta per encarar les pales solanes que van cap al Mil Menut. D'entrada les trobem una mica dures i en algun punt ens descalcem, tot i que no cal. 


Fins al coll del Bony de la Pala de Jan neu dureta però d'aquí fins al cim apareix una crosta que sembla que no serà gran cosa perquè alguns que ja baixen l'esquien sense notar-la. 


A 10 metres del cim ens plantem perquè hi ha un petit passet que seria millor posar grampons i ens fa mandra. 


Desfem a buscar els esquís i comencem a baixar per una crosta que és més del que semblava i no ens permet gaudir de la pala del cim fins 200m- més avall on retrobem la neu dura i que gairebé no transforma en cap punt sobretot a causa del vent que ha fet durant tota la jornada.