Traductor

dimecres, 24 de juny del 2020

Al Pedró dels Quatre Batlles des del Coll de Jou



Distància: 25 km.
Desnivell: 1100 m.
Dificultat: mitjana, puntualment molt alta.
Punt de sortida: Coll de Jou.
Durada total: 4 h.

Pel solstici d'estiu, diada dels Països Catalans, sempre ens agrada celebrar-la amb una ruteta una mica especial. Aquest any, amb tan poc com hem pogut moure'ns, no tenim cos per a gaires excessos i ens conformem de fer un Pedró dels Quatre Batlles d'una manera diferent i introduint descensos inèdits per a nosaltres (i probablement per a moltíssims ciclistes... per alguna cosa serà).
Així la pujada per la banda sud empalma des del Coll de Jou, passant pel Pla de Bacies, amb l'aparcament d'Estivella punt a partir del qual ascendim pel lloc de sempre. Però per empalmar Bacies i Estivella baixem per un agradable sender i curtet sender per la Rasa de Prat Piquer; només són 150 m-, els primer cent molt bons i els últims cinquanta molt més pedregosos però viables.

 


Un cop al cim comencem a baixar per la banda del Vulturó fent un fora pista que ens situa dins una rasa que baixem divertidament fins que trobem un sender que la creua perpendicularment i ens torna a deixar a tocar del Pla de Bacies que baixem pel marge de la pista, també en un tram de prats que ara estan d'un verd intens.



 
A continuació fem un tramet de pista per empalmar amb un sender que baixa per la solana del Puig de les Morreres i que havíem caminat en un parell d'ocasions i que teníem el dubte de com de pedalable seria. Especulàvem que es deixaria fer entre un 70 i un 80%, però la sorpresa ha estat que els 500 m- que té n'hem fet ben bé el 95% damunt de la bici; concretant un mica podem dir que els sender comença amb un minut inicial molt bo, després té un minut que cal caminar (o fer trial), a continuació un altre minut de flanqueig prou bo i ja només quedarà un minut més de tartera improbable (per no dir impossible) abans no ens posem a la part "bona" ja que es deixa fer tota (o gairebé) damunt la bici, això sí en batalla constant amb els trams pedregosos combinats amb d'altres molt més agradables (un 50% del total). Així, podem dir que la provatura ha estat un èxit però cal dir que no és apte per a ànimes sensibles.