Traductor

dimecres, 14 de juliol del 2021

Travessant Port del Comte en BTT

 

Distància: 36 km.
Desnivell: 1500 m.
Dificultat: mitjana-alta.
Durada total: 7.30 h.
Punt de sortida: Molí de Fórnols.
Punt final: Alinyà.



Segona jornada de la part est de la "nostra" volta a l'Alt Urgell en BTT. En aquesta ocasió sortim del Molí per assolir el Pedró dels 4 Batlles i baixada llarga llarga llarga fins Alinyà.
La pujada des del Molí té cinc parts ben diferenciades: fins a toca de Tuixent ascendeix molt suaument i per bona pista; fins al Coll de Port ho fa també per bona pista però ja amb pendents més marcats, malgrat que lluny de collar; del Coll de Port a Tuixén s'ascendeix 4 km d'asfalt; una mica abans del refugi es torna pista en general de bon fer, i els darrers metres, ja dins l'estació són unes roderes amb força pendent i terreny poc compactat. En total, gairebé 1400 m+ gairebé sense treva.
La baixada de més de 10 km i uns 1500 m- també té parts molt diferenciades: el primer tram va seguint marques grogues per terreny indefinit i pedregós (si es busca la millor traça es passa bé); després continuem per terreny indefinit (marques grogues) però ara per catifes d'herba pletòriques; a la part del bosc el sender es comença a fer més evident tot i que cal estar atents a les marques i les nombroses fites; la cosa millora un cop passada la font d'Urdiet ja que el sender es fa evident del tot i es baix a plaer (compte que té un passet molt exposat), i finalment uns pocs metres de pista abans d'agafar el sender final fins Alinyà, molt clar i fàcil però més sec i pedregós. Repetim: en total 1500 m de baixada de les bones bones.