Traductor

diumenge, 14 de novembre del 2021

Els Orriets des de Sant Llorenç

 
Distància: 20 km.
Desnivell: 1250 m.
Dificultat: fàcil.
Durada total: 5 h.
Punt de sortida: Sant Llorenç de Morunys.
 
Fantàstica excursió per la banda de llevant de la part de Port del Comte que baixa cap a Sant Llorenç de Morunys.
Sortim des de Sant Llorenç i ben aviat ja comencem a prendre un seguit de corriols que ens duran fins a la zona de Els Hiverns. 
 
 
A partir d'aquí continuem per senders, ara una mica més solans i pedregosos però d'agradable progressió (llàstima de les motos...). Sortim a la urbanització de Port del Comte per un sender més tancat (cal estar atents a les fites que en marquen l'entrada i que ens fan deixar el sender principal), uns pocs metres de carretera abans de posar-nos en una mica de canal on un sender pujar costerut, tot i que l'abandonem ràpidament per continuar per un preciós corriol que puja fins a la zona del mirador de l'Art. Creuem la pista i seguim per sender, ara molt més costerut durant tot just 100m+, fins a sortir a les envistes dels Orriets on les panoràmiques s'eixamplen arreu: Montserrat, Pedraforca,... 
 

Sense comentaris...



Els darrers metres abans d'arribar al cim són per un corriol pedregós però de pendent suau. Com gairebé sempre, una mica de ventet al cim i bones vistes arreu, on ara sí que veiem les instal·lacions de l'estació d'esquí.
 
 

 
Per baixar desfem parcialment, però a l'alçada de la urbanització descendim cap Els Hiverns per un sender diferent, tot i que en aquest cas va intercalant més trams de pista, dinàmica que es manté fins a Sant Llorenç.