Traductor

diumenge, 26 de desembre del 2010

Caminada pel Montsec de Meià



Diumenge, 26 de desembre de 2010, decidim fer una escapada al Montsec de Meià per tal d'alleugerir una mica el cos després de tanta alifara.
La proposta és sortir de Vilanova de Meia i pujar a la Roca Alta fent una circular. El dia és particularment fred, (-7 graus a les 10 del matí!!!) i el temps que tenim per esbrabar-nos, limitat; per tant, l'objectiu és clar: córrer quan poguem i caminar ràpid en la resta del trajecte. Així, pugem fins a l'ermita del Puig de Meià pel corriol que surt de darrere el poble (indicat) i, a continuació, seguim direcció la serra del Montsec Meià per encarar-nos cap al Pas de l'Euga. Tot i que el camí no es troba senyalitzat (només alguna fita escadussera), anirem trobant traces de sender que seguirem fins superar l'evident pas i situar-nos a la part alta de la serra. Després dels forts vents del dia anterior, la jornada de Sant Esteve ens regala unes nítides vistes cap al Pirineu. A continuació seguirem per la planera carena fins superar la Roca Alta i aproximar-nos fins al Pas de Nerill, que serà per on baixarem.
Seguirem el descens fins arribar a uns camps i aquí, remuntarem uns 50 metres de desnivell per encarar-nos novament cap a l'ermita. La part final fins al poble seguirà el mateix itinerari d'ascenció.