Traductor

dilluns, 2 d’abril de 2012

Cogulló de Turp


Data: 31 de març de 2012
Distància: 19 km
Desnivell: 1.200m
Durada: 7 hores
Dificultat: fàcil
Accés: aproximadament al punt quilomètric 4.5 de la L-401, direcció Perles.

Portem un track que ens diu que hem d'anar per la carretera però com que al principi sempre hi ha ganes, decidim improvisar una variant vora el riu de Perles que sense ser selvàtica demana paciència en alguns punts per l'espessa vegetació i alguna que altra creuada de riu poc evident.


Més endavant enllacem amb el sender que remunta el Torrent del Coll de Boix; durant la primera meitat sempre ens acompanyen uns evidents tubs que proveixen d'aigua les cases de la zona.


Sense major dificultat assolim l'ermita de Santa Pelaia des d'on tenim unes bones vistes cap a Port del Compte (prou ben innivat; o això sembla) i cap al Pic de l'Orri i la cara S del Cadí (ben poc nevats). A partir d'aquest punt i gairebé fins al cim tenim una bona estona de pistes que es fan monòtones.


Els darrers 150 m abans de fer cim ascendim molt decidament per sender, entre bosc. A la cota màxima les vistes són generoses a 360º (Carreu, Boumort, Pic d'Orri, Cerdanya, Cadí, Port del Comte, ....i als nostres un seguit de pistes que rastregem visualment amb l'objectiu de ciclar-les en properes ocasions...).  Després desfem una estona de camí fins a El Tilló on enllacem amb un corriol que ens baixa per l'obaga del Munyidor.


A mesura que anem perdent desnivell el barranc es va tancant fins que al final hem de superar un curt tram de bonic congost ja a la Vall de Lluc. Ja som a tocar de tornar a creuar el Riu de Perles des d'on només ens queda una curta remuntada abans de recuperar el vehicle.