Traductor

dissabte, 14 d’abril del 2012

Perles a l'entorn de Senterada

("pujant" cap a Senterada, a l'alçada d'Àger)

Divendres i dissabte realitzem una estada calmosa a Senterada. Ens hostatgem a l'excel·lent Casa Leonardo, una preciosa casa rural decorada exquisidament (estil rústic, amb un compendi d'objectes centenaris a mode de museu) i amb una cuina a base de productes de la terra d'alta qualitat. 




Assaborida la primera perla, fem una breu matinal en BTT per la zona. Sortim de Senterada per la carretera de Pont de Suert, la qual abandonem als 5 km per remuntar per una pista atrotinada, que passa a dibuixar ben aviat unes simples roderes i poc després un discret corriol que en algun punt ens obliga a posar peu a terra.


A mesura que ens apropem a Erdo el camí es torna més evident, justament en el mateix punt on trobem una altra perla: el majestuós roure d'Erdo, amb un perímetre de 4,2 m.


Al citat llogaret enllacem amb l'asfalt que puja a Larén però l'abandonem aviat per dirigir-nos cap al poble abandonat de la Bastida de Bellera des d'on iniciem el descens cap a Senterada. Tan sols un breu i recomanable parèntesi per anar a visitar al tercera perla de la jornada: el Pont del Diable.



Des d'aquí desfem una mica i reprenem el descens pel fantàstic corriol (4a perla) que ens durà directament a Senterada; 250 m de desnivell i més de 2 km de fàcil sender per finalizar la ruta tot just quan comencen a caure les primeres gotes.



Més informació per visitar la comarca: Pallars Jussà

2 comentaris:

zwingg ha dit...

Doncs sí que té bona pinta Casa Leonardo. He vist el web i molt bé... Me l'apunto per a un cap de setmana familiar.

pass@muntanyes ha dit...

Hola Pep,

sí sí, realment és molt recomanable, i el millor, el tracte de la família que ho porta, un 10.
Quina neu més bona al Pedrons... nosaltres, amb aquesta primavera tan "tonta", no vam gosar... 'catxins', qui no arrisca, no pisca.

Salut