Traductor

dimarts, 2 d’octubre del 2012

Ascensió al Collarada per l'obaga de la Canal d'Ip



Data de realització de la ruta: agost del 2012
Distància: 18km
Desnivell: 1900m
Dificultat: fàcil
Durada: 7h
Punt d'inici: Canfranc. Aparcament que hi ha un cop hem creuat el pont dels peregrins.

Ascendim al cim més alt de la zona però aquest cop no ens compliquem gaire l'existència: fer i desfer pel mateix itinerari amb una única màxima: buscar el traçat que ens resguardi més del sol i, especialment, de les altes temperatures d'aquest dies de canícula. Dit això, l'opció és clara: ascensió per l'obaga de la Canal d'Ip, amb una primera part boscosa, molt agraïda.


Quan sortim del bosc seguim remuntant paral.lels al profund barranc d'Ip i recreant-nos amb les extenses catifes d'Edelweiss. A partir de l'ivó tombem clarament al sud i avancem per terreny pedregós.


D'aquí a la collada d'Ip el pas es va fent cada cop més entretingut, sobretot els darrers 200m abans d'arribar al coll on la tartera que hem de superar és fa tant impracticable que comencem a comprendre perquè no coincidim amb cap excursionista que pugi a fer cim. La tartera d'accés al coll té dues ramificacions i qualsevol de les seves entrades és igual de pèssima....


Afortunadament, superat aquest tram tan marrà queden uns 300m d'ascens fins al cim amb condicions decents.


Definitivament, no és un cim per repetir, millor admirar-lo a distància (o potser buscar una altra via d'accés més gratificant...).