Traductor

dimecres, 17 d’octubre del 2012

Sant Mamet en BTT; nova variant de descens



Distància: 26,5 km.
Desnivell: 1.150m
Durada: 4h
Dificultat: mitjana (puntualment alta en el sender)
Accés: Alòs de Balaguer
Més informació per visitar la comarca: La Noguera


Com sempre l'ascens a Sant Mamet ens permet una matinal ben complerta: 15 quilòmetres i 1100m de desnivell per ascendir al cim d'aquesta serra, unes xifres gens menyspreables per fer una bona suada; una arribada a la cota màxima ben gratificant per als nostres sentits, amb unes panoràmiques envejables;  i un descens alternatiu, el qual desconeixem l'estat per a les btts però, com sempre, qui no arrisca no pisca.
Pel que fa a la pujada, la farem per la pista principal. Poc tenim a dir respecte a anteriors remuntades.  Un ascens al 7.5%, amb una primera meitat més dura que la segona, tant pel pendent mitjà com per l'estat de la pista (potser aquest dia l'hem trobat un pèl més pedregós que l'habitual). Els darrers 6 o 7 quilòmetres pugen molt còmodament i quan som a prop del cim, la finestra que se'ns obre cap al Montsec de Meià i les seves parets és tan gratificant que el mal de cames, cul i altres dolències corporals ...queden clarament relegades en un segon terme. És un cim privilegiat, fins i tot quan la boira plana per aquestes contrades i des d'aquestes alçades planem per damunt d'aquesta espessor blanca que cobreix les terres noguerenques i comarques limítrofes.


Per al descens desfem uns metres i ben aviat prenem una pista més secundària a l'esquerra que recorre els lloms de la serra de Sant Mamet seguint, direcció sud-est, per l'antiga pista dels petrolers. Aquesta primera part del descens és molt molt pedregosa.



La pista mor enmig del no-res i uns metres abans nosaltres l'abandonem per prendre un sender que descendeix cap al barranc del Torrent, també força pedregós. Un cop arribem al barranc caldrà carregar la bici i remuntar uns pocs metres per, a continuació, planejar i fer un breu descens ja damunt la bici fins enllaçar amb la pista que baixa paral.lela al barranc de Granolla. 
Tan aviat com puguem aprofitarem els corriols que tracen drecera a la pista principal fins creuar el barranc de les Segues, al costat de l'àrea de pic-nic del poble.