Traductor

divendres, 15 de març del 2013

Travessa en BTT: Est. Montblanc - Est. Sant Vicenç de Calders



Distància: 62 km.
Desnivell: 600 m+ i 900 m-
Dificultat: baixa, puntualment mitjana.
Durada total: 5h.
Punt de sortida: estació de trens de Montblanc (Conca de Barberà).
Punt d'arribada: estació de trens de Sant Vicenç de Calders (Baix Penedès).

Prenem el tren a l'estació de Sant Vicenç de Calders direcció Montblanc a les 8.10 (4.55€) on arribem una hora després. Des de la capital de la Conca de Barberà remuntem 300 m+ per còmodes pistes fins al Coll de Lilla passant abans pel poble homònim; tan sols la presència d'una cria de senglar trenca la monotonia de l'ascens.


Des del coll comença la part interessant de la ruta: uns 4 km de descens per un fantàstic corriol (300 m-), boscós i net, fins arribar a la carretera N-240.


Sortjarem Valls pel nord en un tram pistes i asfalt molt pla i poc lluït; i aixi fins a arribar a Renau; en total uns 16 km.
Des de Renau i fins a tocar del Pantà de Gaià tornem a trobar un altre sector d'uns 4 km de corriols encara més fàcils que els primers ja que el desnivell és gairebé imperceptible, sempre transitem divertidament pel GR 172.


Just a l'alçada de la presa del pantà ja només ens queda seguir pista, amb alguna breu excepció en forma de sender, fins arribar a la línia de la costa, la qual ja no abandonarem fins arribar a l'estació de Sant Vicenç de Calders, en total uns altres 25 km de distès pedalar.