Traductor

dijous, 27 de juny del 2013

Una mica de Pedals del Vent (i II)



SEGONA ETAPA

Distància: 34 km
Desnivell positiu: 1.600m
Desnivell negatiu: 1.800m
Dificultat física i tècnica: alta, puntualment MOLT alta
Ciclabilitat: 97%
Durada: 7 hores
Punt de sortida: Refugi del Gresolet
Punt d'arribada: Bellver de Cerdanya

Per a aquesta segona etapa de la travessa hem de recular 3 quilòmetres fins al Coll de la Bauma però, a diferència del dia precedent en què vam descendir per corriol fins al refugi, l'ascens dels 300m de desnivell que hi ha fins al citat coll els pedalarem per bona pista. 
Aquest còmode ascens continua fins al coll de de les Bassotes, indret on el grau de dificultat canvia radicalment.


Abandonem la pista principal que s'orienta cap al Pedraforca i nosaltres remuntem per un duríssim camí que guanya alçada fins a la Serra Pedregosa. Durant els propers 3 quilòmetres ens movem per un terreny o bé molt herbós o bé molt pedregós la qual cosa suposa, en ambdós casos, una lenta i entretinguda progressió. A més, cal sumar-hi alguns trams de forts pendents que dóna una mitjana del 12.5%. Tot plegat, 550m d'ascensió on deixarem els ronyons i alguna cosa més...




Superada l'exigent pista, aproximadament a la cota 2400, enllacem amb un corriol que inicialment ens obligarà a arrossegar la bici però que, relativament aviat (uns 15'), ens permetrà pedalar-lo fins gairebé a tocar del Pas dels Gosolans.



A partir d'aquí iniciem el primer descens de la jornada. Una primera tirada molt espectacular i d'alta dificultat fins al Refugi d'Aguiló on combinarem alguns trams ciclables i altres parts massa exigents per al nostre nivell i on haurem d'arrossegar la bici. Els primers 150 m- és aconsellable de fer-los caminant perquè, a causa del marcat pendent, és fàcil de derrapar, cosa que hem d'evitar sempre; però els 300 m- finals són un gaudi, tant per les vistes com per l'agradable cicabilitat. Però compte!!!, perquè circulem per un indret molt transitat per excursionistes i, com sempre, ells tenen preferència.



Un cop al refugi, i després de rebre algunes indicacions, seguim descendint per còmoda pista fins al coll de l'Home Mort on abandonem la via principal. Guiats per marques de PR (PRC-124), continuem baixant per una pista més secundària, a voltes reconvertida en sender,


fins topar amb el Torrent de les Eres, el qual creuarem per seguir avançant, amb alguns puja i baixa, per una pista poc transitada fins al cortal de l'Oriol.


Des d'aquest indret avancem per pista ben definida tot combinant trams de divertit i fàcil sender fins als plans de Nas. 
Un cop arribem al poble de Nas seguirem les indicacions del Camí dels Segadors fins a Bellver de Cerdanya on finalitza una travessa de dos dies plena de contrastos.