Traductor

dilluns, 4 de novembre del 2013

Als peus del Tésol




Distància: 27 km.
Desnivell: 1100m.
Dificultat: mitjana, molt puntualment alta.
Durada: 4h.
Punt de sortida: Esterri d'Àneu.

Hi ha rutes fantàstiques que hi són però que, tot i rondar-les sovint, no les sabem veure fins que algú ens les mostra. Això és el que ens va passar consultar el bloc Roger; nosaltres vam refregir aquest fantàstic descens de 1000 m- gairebé tots per deliciosos senders als peus de la imponent pala del Tèsol.
L'itinerari inicial tenia la pretensió de completar el recorregut amb l'ascens al cim però la tempesta de la nit ens va obligar a endarrerir la sortida i, a més, els núvols enganxats al cim ens van dur a renunciar a la part senderista.


Fets els darrers ajustos comencem a pedalar des d'Esterri passant per Son i el Centre de Natura de les Planes de Son fins a situar-nos sota el Tèsol i el refugi del Pla de la Font, lloc de vistes privilegiades on en aquesta ocasió no pugem.


A partir del refugi ens encaminem a buscar el primer sender del dia: 350m- enmig d'un bonic decorat de tardor.



La continuació del corriol són 200 m- més solans i pedregosos i, per tant, més exigents (aquesta és una petita variant respecte el descens del Roger; evitar-lo és una bona opció si no ens agraden els corriols lleugerament més tècnics, amb esglaons, etc).



Ja només ens queda empalmar amb els darrers 400 m- de corriol; igual que el primer és un regal, però compte perquè pot ser un regal enverinat ja que és un d'aquell senders que gairebé levites i quan les rodes no toquen a terra pot ser perillós...