Traductor

dijous, 13 de febrer del 2014

Travessa est. d'Àger - Balaguer



Distància: 46,2
Desnivell: 1150
Dificultat: alta, puntualment molt alta.
Ciclabilitat de pujada: 95%
Ciclabilitat de baixada: 100%
Durada total: 6h
Punt de sortida: estació de FGC d'Àger


Des de l'estació sortim còmodament per la carretera direcció Àger però abans del 2n km ja abandonem l'asfalt per prendre el PR que indica La Règola; són uns dos km de corriol molt agraïts tot i que no 100% ciclables i bàsicament en pujada. L'objectiu de fer aquest corriol és empalmar amb el sender que puja des de Sant Just a tocar de Cas; es tracta d'un sender que havíem baixat un parell de vegades i ens semblava negociable de pujada. Però la realitat és que vam tenir un atac de supèrbia ja que ens mengem els 200m+ primers arrossegant la bici a causa d'un percentatge superior al 15% i un terreny exageradament pedregós. 
Superada aquesta part de bttsenderisme, acabem de remuntar fins a la serra de Cas pedalant encara per pendents exigents. A partir de la Torre de Cas ens podem relaxar una mica ja que ens toca baixar per bones pistes (terriblement enfangades, però) fins a tocar de Santa Linya, on arribarem per un quilòmetre de divertit sender (l'única dificultat és el terreny descompost).
Des de Santa Linya ens orientem a l'est per empalmar amb l'estació de FGC de Vilanova de la Sal, on accedirem per un bonic sender amb algun punt més punyent però globalment força assequible; en total, són 2,5 kms i uns 150m-.
Arribats a l'estació ens toca remuntar 300m+ per bona pista fins a Vilanova de la Sal on la méteo es comença a torçar i cauen les primeres gotes... està clar que no podrem completar tota la corriolada que hi ha entre Vilanova i Balaguer, però mig tramprejant-ho amb la carretera encara en podem fer unes bones tirades pels corriols de la zona del Mací, fins a Gerb. Ara ja plou de valent i tirem la directa per carretera fins a Balaguer on arribem ben calats.