Traductor

dilluns, 1 de setembre del 2014

Corriolejant pel Massís de l'Orri



Distància: 40 km
Desnivell: 1450 m
Dificultat: mitjana, puntualment mitjana-alta
Durada total: 7.15h


Ens ajuntem amb el Roger, un autèntic prodigi de la condició física, el Marc, que està preparant la Transpirinaica i l'Alfred, que amb 22 anyets és el jovenet del grup i que descobreix el Pirineu en BTT -esperem que hagi estat un bon bateig-. L'objectiu és fer una bona travessa pel Massís de l'Orri aprofitant que tenim dos vehicles ja que uns vénen del sud i els altres de ponent.
La primera pujada passa gairebé inadvertida ja que anem xerrant d'això i d'allò altre, per la qual cosa quan ens n'adonem ja estem baixant els seients de les bicis per afrontar el primer descens del dia: més de 1000m- de boníssim corriol que ens duu fins a Sort, llàstima que en algun punt hi ha força humitat i ens obliga a anar amb molta prudència. En aquesta població hem de fer una petita parada tècnica ja que el Roger, que baixa a cor què vols, ha desintegrat la connexió de la tija amb el seient (imatge final del vídeo). Tot i que arribem a tocar de les dues i que la botiga de bicis de Sort ja està tancada, Nerosport, els truquem i molt amablement ens vénen a atendre. Això ens permet arreglar la tija del Roger i poder continuar la ruta... ja no caldrà que baixi tirant de quàdriceps com ha fet durant gairebé tot el descens que ens ha dut fins a Sort: en total uns 1000m- sense poder seure!!!


A partir de Sort fem la segona remuntada del dia, meitat per corriol, meitat per unes rampes infernals que ens fan treure el fetge per la boca; també trobem alguna part asfaltada que ens permet recuperar una mica. Ara tot just han estat 600m+ de pujada abans no comencem el darrer descens: uns 12 km de corriols gairebé sense pausa i tan sols esquitxats per breus trams de pista.



A Gerri culminem aquesta excel·lent jornada de corriols enmig dels riures que ens provoca alguna semblança que va trobant el Roger amb una de les persones que hi ha... i és clar, més tard, quan ens diu que hi ha l'actor Carles Canut, no ens els creiem pensant que és una altra de les seves, però en aquesta ocasió és ben cert que el Senyor Rafeques ronda per allí... l'Alfred (22 anys) no sap de qui parlem, la qual cosa ens recorda que tenim una edat.

2 comentaris:

Roger ha dit...

Video cullunut i encara millor guiatge.
Sou uns súper cracs de la "montenbaic"!!!
Sempre va bé trobar algun famós...
Últimament he trobat el màgic Andreu i en Rafèques (vostè jutge, tres pics i repicó, persones humanes, filiprim, digui digui...)quins clàssics!!!
Fins aviat!!! I quan volgueu treure cap a Salau...M'apunto!!!

pass@muntanyes ha dit...

Bons decorats i bons figurants, impossible fallar!!
Quan vulguis intentem coordinar agendes i 'assaltem' Aulà/Salau, però no podem badar que ja s'acaba la temporada d'aquestes rutes XXL ;-)
Salut!!