Traductor

dimarts, 11 de novembre del 2014

A la Peña Montañesa per la Canal Mayor



Distància: 9km
Desnivell: 13 km
Dificultat: mitjana, molt puntualment alta
Durada total: 5.30h
Punt de sortida: Oncins

Des d'Oncins cal seguir en tendència oest l'agradable corriol que duu a la Collada però quan portem dos quilòmetres, just en el punt on puja el sender de Torrelisa, cal orientar-se al nord per començar a encarar-nos a la base de la Canal Mayor. Encara queden 400m+ de costerut sender per posar-nos-hi.



Hi entrem amb curiositat per saber que ens hi trobarem: algunes piulades parlen d'una dificultat força elevada però la veritat és que a banda de tres passos molt concrets la resta seria una agradable passejada si no fos pel terreny tan pedregós que hi ha. El pas més difícil és una curta grimpadeta equipada amb una corda. La resta de passos són més d'estar atents que tècnics per la qual cosa tot i que no és exigent no s'hi val a badar.


Sortim de la canal a la cota 1950 i ara només ens queda un fàcil sender que ens mena al cim, sempre amb bones vistes cap al sud.



Al cim, en canvi, les panoràmiques s'obren cap al nord i podem contemplar còmodament Ordesa i el Mont Perdut.


Per baixar tenim intenció de fer-ho per la Feixa del Toro però no ens aclarim amb el mapa i ens saltem l'entrada per la qual cosa ens toca baixar pel corriol costerut i evident que perd metres pel Picón