Traductor

dilluns, 26 de gener del 2015

Pedalant Carrànima


Distància: 36 km
Desnivell: 1200 m
Dificultat: mitjana-alta
Durada total: 6h
Punt de sortida: Isona

Bonica volta en BTT per la zona de Carrànima; una cara B de single del llibre del Pallars Jussà i que no va entrar perquè ja hi havia altres itineraris en aquella zona, però que val molt la pena.
Sortim des d'Isona i remuntem per suaus pistes fins a tocar d'Abella de la Conca però abans d'arribar-hi ens desviem cap a Bóixols ara ja sí per pista amb pendents més marcats. 


El forat d'Abella

Abella de la Conca
El pendent s'accentua definitivament a partir de la Collada de la Serra del Pi (fins aquí seguim les indicacions del llibre) ja que els darrers 3 km pugen al 10% de mitjana però tot de bon fer. En algun tram anem trobant neu que es conserva gràcies a l'orientació obaga del camí.



Al cim, els darrers metres del qual cal fer caminant (només de pujada), excel·lents vistes cap al Pirineu i cap a la plana.


Des de la cota màxima cal desfer uns 60m- i aviat prendre un discret sender que baixa cap a Faidella (hi ha algunes marques grogues); es tracta d'un preciós i assequible corriol de 350 m- molt divertits malgrat que la vegetació tapa una mica la visibilitat. Tan sols cal lamentar que a mitja baixada fa un flanqueig de 50m- on és improbable fer-los damunt la bici.


Arribats al Coll de Faidella hem de remuntar una mica fins al Coll d'Espina punt on comencem a descendir per pista bona fins a Siall. Un cop al llogaret empalmem amb l'asfalt però tot just l'ensumem que ens desviem a l'esquerra per prendre el sender que va al Castell de Llordà (aquest descens sí que és al llibre). Quan tenim el castell davant nostre trobem una bifurcació que hi duu però nosaltres anem a la dreta per prendre el divertit i fàcil corriol que mena a Llordà.


Des de Llordà ja només ens queda perdre un centenar de metres per asfalt i agafar la carretera a la dreta i aviat tornar a Isona tranquil·lament per la carretera antiga.