Traductor

dilluns, 11 de maig del 2015

'NemTard': Remuñe - Tusse - Lliterola




Distància: 19 km
Desnivell: 1400
Dificultat: BE, S3
Durada total: 6h
Dia: 9/5

Enfilem la Vall de Remuñe amb la intenció inicial de provar d'ascendir al Perdiguero. La primera pregunta, recurrent, és: hi haurà neu al llom est? Però tenim altres grans dubtes: què diran els genolls?, i el regel, què? Amb totes aquestes incògnites tirem amunt.  L'inici és amb els esquís a l'esquena però en 20 minuts (cota 1950m) trobem neu i ja ens podem calçar els esquís. Fins al Portal de Remuñe remuntem força contents perquè el regel nocturn ha estat prou intens i fins ben bé les 10 del matí la neu aguanta bé. Però al llom del Perdiguero només hi ha neu a la base i, per tant, ens caldria caminar molta estona per pedra.



Per aquest motiu i veient que la neu comença a transformar-se ràpidament, decidim canviar de plans i tirem cap a la Tusse de Remuñe per veure si podem salvar el descens. Arribem amb els esquís fins un centenar de metres abans del cim, atès que la gent que ja baixa ens diu que la pala final està molt dura i té força pati.

La Tusse, al fons a l'esquerra... es veu la barrera rocosa; no s'hi pot relliscar...
El Perdiguero i el llom est a l'esquerra


Sense entretenir-nos desfem camí i al Portal de Remuñe tenim la brillant idea de continuar el descens per la Vall de Lliterola... greu error!!, la baixada es fa pel costat solà de la vall i això vol dir que a la cota 2200 els esquís se'n van a la motxilla i ens mengem 500m- caminant. La conclusió: 'NemTard', malgrat que, tot i baixar a quarts de dues i que és cara est (i ja fa moltes hores que el sol està estovant la neu), la neu primavera que hi trobem es deixa esquiar amb comoditat