Traductor

dimarts, 21 de juliol del 2015

Al Port de Benás en BTT (Catarres I)



Trobada 'catarra' de tres dies que vist com han sortit les rutes podríem rebatejar amb el nom de trobada 'macarra' i és que 800m+ de bici a l'esquena com a introducció al BTTsenderisme és una entrada amb força en aquest món. 
El primer dia s'ataca el Port de Benás des de Banhères de Luishon. Se surt des del Pont de Joueu i de seguida l'etapa s'encorriola per un sender molt exigent (massa pel conjunt del recorregut) que té bastants trams de caminar; per això paga la pena pujar 'còmodament' per la pista que seguirem fins a la cabana de Roumingou. Aquí ja es complica definitivament fins arribar al Port de Benás; en total, moltes hores de pujar i baixar de la bici (hi pot haver uns 800m+ de bici a l'esquena); sempre en un genial ambient d'alta muntanya amb la gelera de l'Aneto com a decorat de fons. Un cop al coll ja només queda baixar les 72 corbes del camí (segons diu el guarda del refugi) i 1000m- d'exigent sender cap a l'Espitau de Banhères, ja sigui pels revolts tancats o per la molta pedra solta que hi ha. Una jornada que queda resumida en aquest vídeo i aquestes fotos:








Imatges del tram fins al Port de la Picada

Amb el Salvaguarda al fons

L'Aneto al fons

Al Port de Benás

Llacs del Port

Banyet als Llacs del Port




Les fantàstiques 'epingles' del Port de Benás

Totes les fotos: Sito J.

4 comentaris:

Roger ha dit...

Que bèsties, al port de benàs...Aquí hi vam estar amb els esquís aquest hivern, i quina por venir amb vosaltres a baixar corriols pel dark side del pirineu.
A veure si en montes una low level i ens podem apuntar.

pass@muntanyes ha dit...

Ei! Aquesta és de les que t'agradaria!!! Del calibre de Salau/Aulà, potser fins i tot un pelet més fàcil, però vaja, una d'aquelles que fan afició!! A veure si algun dia podem coordinar agendes i fer-la ;-)

mkitoss ha dit...

Brutal! M'encanta! Teniu el track o ho vàreu fer sobre mapa?

pass@muntanyes ha dit...

Hola Marc, aquí: http://ca.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=3389821 tens el track... hi ha un moment que es perd el senyal, però vaja, no té pèrdua, el sender és més que evident.
Salut!!*!!