Traductor

dilluns, 11 de gener del 2016

Pedalant entre la Noguera i l'Alt Urgell


Distància: 42 km
Desnivell: 1700 m+
Dificultat: mitjana-alta
Durada total: 7 h



Qui més, qui menys durant la joventut ha tingut una d'aquelles nits que sortia a fer un beuret i tornar aviat a casa, però al final s'acabava complicant el tema i el retorn es produïa molt més tard i molt més ofuscat del previst. Això és una mica el que ens passa quan sortim a pedalar amb el Jordi... sortim a fer una pedaladeta però, no sabem ben bé com (o sí),  al final acaba sortint una senyora pedalada amb molts metres m+ i molts m- de corriols. 
Fil per randa és el que ens va passar ara no fa gaire... sortíem a fer una bonica travesseta de Peramola a Coll de Nargó i al final ens vam embolicar amb una gran travessa entre aquestes dues poblacions; d'altra banda res que no estigués previst.
D'aquesta manera, vam sortir d'una mica més enllà de Peramola per remuntar els primers 300 m fins a Sant Marc i partir d'aquí començar el primer descens bo del dia: 600 m- de molt bon fer, tot plegat esquitxat amb algun breu tram més pedregós i alguna pujadeta però res que amenacés mínimament de deslluir-lo.
A partir d'aquí s'acaba la tranquil·litat i comencem un ascens de +1100 amb moooolta pedra solta, però que molta; de totes formes i mides, textures i colors, i especialment cruel la terrorífica matèria pètria a contrapèl, que són aquell tipus de pedres que estan disposades en un angle que sembla que t'escupen enrere. Molt desgast físic fins assolir el cim del Faig punt on hem de començar el descens final d'uns 900 m- i que sens dubte resulta un dels millors del Prepirineu i part del Pirineu, per assequible (tot i que no és fàcil) i per la diversitat de trams: ràpids i nets, virats, algun esglaó, etc, i tot posat en un entorn espectacular, especialment quan es posa a tocar de la cinglera.

2 comentaris:

roadbooker ha dit...

Bandits... Com us ho passeu!

Jordi ha dit...

Com es nota que e la foto encara faltava la pujadota de 1200!!! Encara feia Bna cara!!!!😂😂😂