Traductor

diumenge, 29 de maig del 2016

Volta a l'Alt Urgell (VI)



Distància: 35 km
Desnivell: 1200 m
Durada total: 7 h
Dificultat: mitjana, molt puntualment alta
Punt de sortida: Sant Joan de l'Erm
Punt d'arribada: la Seu d'Urgell


Ens ajuntem els Ermassos per emprendre una nova volta a una de les comarques pirinenques: l'Alt Urgell. Però com que en aquesta ocasió el repte és majúscul ho farem en còmodes fascicles per repartir els 300 km i més de 13000 m+ que implica aquesta volta. 


Com que l'ordre dels factors no altera el producte, decidim començar per l'última etapa, la que va des de Sant Joan de l'Erm fins a la capital de la comarca. Un itinerari 100% Pass@muntanyes amb molts quilòmetres de corriols (en total 1600 m- gairebé tots d'altíssima qualitat), rampes dures de pujada, senders ascendents dels de treure el fetge, una mica de bttsenderisme, etc.


Comencem remuntant des de Sant Joan de l'Erm un primer quilòmetre que ja és tota una declaració d'intencions: al 14%, abans no comencem a carenejar per un corriol preciós amb constants ondulacions, però preferentment picat amunt durant 5 km.





Acabat aquest tram comencem el primer sender avall del dia: 800m- sense pausa amb un primer tram amb passos exigents però ben aviat es torna ràpid ràpid que ens fa xalar de valent. 



A continuació tenim 3 km de sender amunt que afrontem encara encesos pel corriol precedent; alguns trams a peu i la major part pedalant al límit de l'equilibri enmig d'una gran panoràmica cap a la vall.



Finalitzada aquesta part ara tenim la part més calmada de la ruta: 10 km de pistes bones bàsicament en pujada però també regalant alguns metres baixant abans no ens posem al darrer sender del dia: una altra llarguíssima tirada de 800m- molt heterogenis però tots per ser gaudits, abans no sortim a tocar de la Seu on clou la volta a l'Alt Urgell.




Fotos: Al i Carles