Traductor

dilluns, 3 d’octubre del 2016

Puyada a Roques Trencades en BTT (integral Sierra Negra)



Distància: 30 km.
Desnivell: 1700 m.
Dificultat tècnica: alta, puntualment molt alta.
Durada total: 6 h.
Punt de sortida: Benás.


Tremendíssima volta bttsenderista a la Sierra Negra de Benás. Una ruta exigent pel llarg porteig (800m+) però absolutament imprescindible per a tot ciclista de MUNTANYA.
L'itinerari comença amb una estona de breus ondulacions vora el riu Éssera abans no ens desviem cap al Refugi de Pescador punt on s'acaba la còmoda pista de Vallhivierna (800m+). A partir d'aquí ens toca caminar amb la bici al costat (puntualment carregada a l'espatlla) tot i que té alguns punts innecessàriament i lactosament pedalables. Són 800m+ sempre pel marge dret del Barranc d'Estibafreda fins que assolim la Tuca de Roques Trencades... som amb la bici a 2755 m d'alçada. A partir d'aquí continua l'exigència perquè malgrat que té una primera baixada divertida, de seguida hem d'afrontar un flanqueig (10') on hem de tornar a caminar perquè la pedra petita no ens aguanta (o no la sabem aguantar) i les rodes derrapen constantment. D'aquesta manera arribem al Cuello Gordo, punt on iniciem la darrera caminada del dia (50m+). Som a 2694 i d'aquí als 1200 m d'alçada ja només posarem peu a terra en algun pas molt puntual; per tant, tenim per davant 1500m- de descens per senders de somni. Al principi l'ambient d'alta muntanya absorbeix els sentits (tot i que no s'hi val a badar), i un cop som dins al bosc el corriol sembla una pista d'slot que ens va baixant fent elegants revolts fins que els darrers 300m- el descens es complica sensiblement i trobem els passos més tècnics de tota la jornada; a més a més, els trobem força molls i això en resta el gaudi, però ja res pot espatllar aquesta genial jornada de bicicleta i muntanya.

2 comentaris:

Aniol ha dit...

Osti Olga! Veig que tu també t'estàs apuntant a això del btt-senderisme... T'han abduït des del lado oscuro... je,je Quins fieres esteu fets! Fa dentetes aquesta volta! Molt bona pinta tot i la patejada... Salut!!

pass@muntanyes ha dit...

Són les forces malèfiques que m'empenyen cap al Dark Side....
Ja saps que, quan vulguis, hi seràs molt benvingut ;)
Fins aviat!!