Traductor

dilluns, 9 de novembre del 2020

Bellver - Tossal Gros

 
Distància: 24 km.
Desnivell: 1300 m.
Dificultat: alta.
Punt de sortida: Bellver de Cerdanya
Durada total: 4h.

Un altre suggeriment per al postconfinament; "ara no toca", que diria el dels paradisos. Sembla que en tenim per un parell més de setmanetes (mínim) abans no puguem visitar novament el Pirineu. Doncs esperarem, perquè les muntanyes no marxaran  i poca cosa més podem fer que no sigui recloure'ns una micamolt i esperar que passi la tempesta; i si algun preminobel té alguna idea millor que la posi sobre la taula; no s'hi val només vomitar bilis.
 
Ruta salvatge per la baixada, però sobretot per la pujada. Mireu-vos aquesta altimetria i us en fareu una idea aproximada però no ajustada, perquè in situ és MOLT pitjor fins a l'extrem que hi ha trams (uns 200m+ en un parell de seccions) que caldrà, probablement, caminar-los, sobretot a la part final de la pista.

Així, podem reconèixer tres parts: la primera, factible i per bona pista; la segona, tram de caminat amb trams bastants descompostos i rampes improbables (per no dir impossibles), i la tercera part, per accedir al cim, que transcorre per prats i roderes que es deixen fer tots, però posant-hi molt bona voluntat.




Des del cim, baixada d'uns 1200 m-, gairebé tots per bons senders. Fins a Ordèn (700 m-) és on trobem els passatges més amables, que no vol dir que regalin res. Breu tram de carretera abans no empalmem amb el corriol (450 m-) que la va tallant i que té passatges amb una dificultat significativa, amb molta pedra a contrapèl que ens pot procurar un segrest de la roda davantera i obsequiar-nos amb un vol sense motor per sobre del manillar: amb tot, es deixa fer quasi tot damunt la bici, això sí, insistim, amb molta batalla.
 





3 comentaris:

Niegà ha dit...

Que bona!! I amb traça GPS... yupi!!
:-)

pass@muntanyes ha dit...

Però vigila que és a camell, ehhh!!!! ;-)
Compte que és curta però moooolt dura!
Salut!

Niegà ha dit...

Merci. Ja us explicaré. Aquesta potser no cal esperar fins l'estiu per fer-la ja que és per la "solana". Una braçada i gràcies per seguir inspirant-nos.
felip