Traductor

dimarts, 10 de novembre del 2020

Volta per l'obaga de lo Coscollet


 
Distància: 20 km.
Desnivell: 1100 m.
Dificultat: molt baixa.
Punt de sortida: les Masies de Nargó.
Durada total: 6 h.
 
Continuem amb els suggeriments per al postconfinament amb rutes de ja fa una bona colla de setmanes...
 
Bonica i ampla excursió pel vessant nord de lo Coscollet que ens permet conèixer-ne tots els racons d'aquesta bonica obaga. No té cap mena de dificultat ja que sempre progressa per senders evidents i en bon estat; hi ha amb alguna brevíssima excepció, però està ben fitada i la progressió resulta òbvia, ja que és el darrer tram cap al cim que tenim sempre davant i ens orienta en tot moment. 
 
 
La pujada la realitzem seguint gairebé sempre el Camí d'Andorra fins a la Casa d'Aubenç (al principi pugem fins a tocar de Cal Músic per un bonic senderet que ens estalvia un bon tram de pista), punt en el que regalem uns pocs metres per afrontar els darrers metres per un sender solà que ens deixa a tocar del cim. Generosíssimes panoràmiques des del cim: Port del Comte, Montserrat, Pedraforca, Boumort, Salòria, Monturull, etc.
 
Sender a tocar de Cal Músic
 
Camí d'Andorra
 
Des del cim, Montserrat a l'esquerra i el pantà de Rialb a la dreta
 
Per baixar fem una mica de carena direcció al Tosserol (o Tossal del Faig) però no hi arribem ja prenem un sender que baixa cap al N abans no fem un curt tram de pista i empalmem amb el corriol carener que, amb molt bones vistes cap a Coll de Nargó, ens retorna a les Masies.

El Pirineu al fons
 
Coll de Nargó