Traductor

diumenge, 4 d’octubre del 2009

Cresta Russell


Sortida des de l'estany de Llauset (2200 mts). Seguim el GR11 fins al coll de Ballibierna. A partir d'aquest punt deixem el GR i seguim direcció N flanquejant, en lleuger ascens, fins al coll dels Isards. D'aquí haurem de perdre uns pocs metres de desnivell abans de remuntar per una evident canal, molt descomposta, que mena a l'Agulla sud del Russell (3:15). Del primer cim (3.095m) seguim sense més dificultat per la cresta fins a l'Avantcim SE(3:45). (imatge de sota: dos senderistes a la part de cresta de l'Avantcim a la punta principal).


Des del Russell SE (3.203m) fins al cim principal del Russell (3.205m) tenim dues possibilitats: o bé seguir per la cresta (amb un sol pas delicat, però molt exposat i aeri -PD-) o abans d'aquest pas delicat baixar a l'esquerra per, una mica més endavant, remuntar uns metres i recuperar la cresta (4:00).


Des del cim principal fins a la Punta de la Bretxa (3.195m) tenim 15 minuts pel llom (a la imatge de sota l'Aneto al fons).


Des d'aquest punt desfem tota la cresta fins arribar, un altre cop, a l'avantcim on prenem direcció est, en descens, per anar al Russell est (fites) (5:45). A partir d'aquí anem lleugerament a l'est per buscar una tartera que ens permetrà baixar als llacs, malgrat que cal anar amb molta cura per l'accentuat desnivell. Ara només queda desfer camí fins al pàrquing de l'estany (8:00 i 1400 mts de desnivell positiu).


Al Wikiloc podeu descarregar-vos el track: Cresta Russell